browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

framme i hampi

Posted by on 30.11.2004

så har vi äntligen kommit fram till hampi. roligt att komma till ett nytt ställe, även om resan hit var väldigt lång.
vi akte från pushkar runt 21 på lördagkväll till ajmer. det är bara en halvtimmers resa. därifrån gick tåget 5.30 nästa morgon. natten spenderades på ett hårt golv i ett väntrum på tågstationen. övernattningssalarna var fulla.
tågresan gick bra, vi sov, läste och lyssnade på musik. 36 timmer senare var vi framme i hubli. där fick vi tag på en tågbiljett till hospet två timmar senare. vi hade ingen sittplats på det tåget och det var nästan fullt, men en snäll indisk familj klämde ihop sej så vi fick plats. dom bjöd oss på jätteäckligt godis som vi snällt tvingade i oss.
den tågresan tog 3 timmar och i hospet tog vi en ricksha (mopedtaxi) till hampi. 23.30 var klockan när vi äntligen nådde vår slutdestination. ricksha chaffisen var ovanligt trevlig och körde runt oss till olika hotell tills vi hittade ett i rätt prisklass. 100 rs betalar vi för ett minimalt dubbelrum utan toa på rummet. idag ska vi gå och kolla om vi hittar något mysigare hotell.

det blev inte mycket ätande på tågresan, mest frukt och kakor. men vi vågade oss på att prova en indisk lunch bestående av ris, bröd och två röror som inte var för starka.

vi har lyckats undvika att åka buss än så länge. vi tänkte ta buss från pushkar till ajmer för det kostar bara 7 rs, men på busstationen träffade vi ett gäng indier som vi delade en jeep med istället. det blev ca 30 rs var. och från hospet till hampi tänkte vi också ta buss men när vi kom fram hade sista bussen gått och vi hade ingen lust att ta in på ett dyrt hotell där, även om vi var dödströtta efter tågresan.

hampi verkar vara en mysig stad med ett myller av smågator och flera tempel och ruiner. vi stannar antagligen här en vecka innan vi åker till goa.

lastbil med bananerkalle gaende genom ett bananplantageannika pa apberget Hampistenar

2 Responses to framme i hampi