browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

kallt kallt kallt

Posted by on 04.03.2005

Nu befinner vi oss 2100 meter over havet i den tibetantata staden Darjeeling. temeraturen ligger pa ca 12 grader pa dan och 10 pa natten. Det kanske inte later sa mycket men ni far tanka pa att inomhus temperaturen ar precis lika som utomhostempen plus att vi har varldens kallaste betonggolv. Vi tog tag fran Varanasi till New Jalpaigaon men vi hoppade direkt pa en jeep som tog oss for 90 rupies styck(15 kr) ca 3,5 timmar fran varmt och skont 30 graders klimat till kalla, ruggiga och dimmiga bergklimatet. Jag tror att vi har en superfin utsikt fran hotellet men just nu ar det som att kolla in i en vit vagg.

Hela staden ligger pa en kulle sa gatorna lutar varldigt valdigt mycket(vi kommer att ha starka ben nar vi aker harifran). Det kanns inte som att vara i indien langre, det finns manga indier har men annu mer tibetaner. Tibetanerna ar som sagt mycket snallare an indierna och dom kanns valdigt moderna och speciellt kvinnorna klar sig valdigt vasterlanskt. Vi har upptackt ett jattegott tibetanbrod som dom bakar pa vart hotell(indiska brod ar jatteackliga) och vi har bara hunnit med att prova en tibetanratt an sa langa men vi blev lite besvikna pa den beromda Momon(ravioli).
Det var allt for den har gangen.
tack och hej.

4 Responses to kallt kallt kallt