browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

varanasi

Posted by on 17.02.2005

igar kom vi antligen fram till varanasi, efter mer an ett dygn pa taget. vi hade ju bara tva platsbokade biljetter och en som var pa vantelista, men sjalvklart fick vi ingen plats, sa kalle och jag fick dela pa en brits. det var valdigt trangt.

vi hade bestamt oss for att aka till ett hotell som stod med i lonely planet, och dom varnar i boken att manga rickshaw chaffisar kan ta en till ett annat hotell an det man ber om som har liknande namn. det hette likadant och vi fick bra rum, ett dubbelrum med toa och dusch och en liten balkon for 150 rs och henrik ett singelrum utan toa for 60 rs. men idag nar vi gick ner till floden sag vi att det lag vid fel ghat. idag gick vi och letade reda pa det hotellet vi ville bo pa och det var mycket mysigare, men dom hade bara tva dubbelrum lediga, inget singelrum. vi har kollat pa flera andra hotell ocksa som ar battre an dar vi bor nu sa vi byter nog imorgon.

killarna som jobbar pa varat hotel ar sa konstiga, dom insisterar pa att folja med oss nar vi ska nanstans och visa vagen. det ar ju snallt, men man blir misstanksam for nastan ingen i indien ar sa hjalpsam utan att vilja ha betalt for det. men han sa att det inte kostade nagot sa vi tanker inte betala.

varanasi ar en valdigt stor stad med fullt av sma slingrande gator dar man latt gar vilse. men dom har vasterlandsk mat har iaf, och det racker for att gora oss nojda. nu blir det corn flakes till frukost och falafel pita till middag.
vi har gatt pa langst ganges pa ghaterna men vi har inte sett nagra lik och vattnet ser inte sa lortigt ut som jag trodde det skulle gora. an sa lange har vi bara sett nagra man bara pa ett lik insvept i lakan pa en trabar pa vag mot vattnet.

Comments are closed.