browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

sikkim

Posted by on 10.03.2005

idag har vi akt till delstaten sikkims huvudstad ganthok. man maste ha tillstand for att aka hit eftersom det gransar mot kina och dom har inte officiellt erkant att sikkim tillhor indien eller nat sant. sa igar ordnade vi det i darjeeling. forst far man ga till ett stalle och fylla i ett formular, sen far man ga till ett annat stalle som ligger en bra bit bort och fa en stampel pa formularet, sen maste man tillbaka till det forsta stallet och fa tillstandet. dom ar inte sa effektiva nar det galler sant dar i indien. tillstandet racker i tva veckor och kostar inget.

imorse akte vi delad jeep hit. vi hade last att det skulle ta 5 timmar, men det tog bara 3,5. det gick valdigt smartfritt, battre vagar an nar vi akte till darjeeling, men ratt trangt med 11 personer i en jeep.

till sikkim aker dom flesta for att trekka, mn vi ar inte sa mycket for sant. vi ska besoka en nationalpark och ja, sen vet jag inte. det blir nog inte sa manga dagar har. sen aker vi tillbaka till darjeeling.

Comments are closed.