browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

varkala

Posted by on 02.02.2005

nu befinner vi oss sa langt soderut i indien som vi tanker aka, harefter bar det langsamt norrover.
i mandags lamnade vi kochi med buss till allapuzha (alleppey). det tog bara ca 2 timmar. allapuzha visade sej vara den trakigaste staden vi varit i med bara sma indiska restauranger dar nastan ingen kan engelska. vi stannade bara dar en natt; nasta dag (tisdag) tog vi 8 timmars backwater batturen till kollam (quillon) som verkar vara ett maste nar man ar i kerala.

det var valdigt fint dar man akte pa floderna, gront overallt och manniskor som bodde direkt vid vattnet. vi stannade vid en restaurang och at typisk keralsk lunch, ris med fem olika roror serverade pa bananblad. och vi at som indierna, med handerna. maten var faktist ovanligt god for att vara indisk och inte na stark heller, det ar tydligen starkare mat i norr an i soder.

kollam verkade vara lika trakig stad som allapuzha sa vi tog buss till varkala direkt. det tar ca 1,5 timme att aka dit. vi akte buss halvags sen motte vi en trevlig indier att dela ricksha med, men precis som kalle misstankte var han en inkastare som ville fa oss at bo pa hans hotell. det var for dyrt for varan budget (300 rs for alla i ett fint dubbelrum med toa och dusch), vi hittade ett annat lika fint for 200 rs som vi tog istallet.

i lonely planet hade vi last att varkala skulle vara ett lugnt och mysigt strandstalle som hippies kom till, men det var det verkligen inte. det kryllar av fina dyra hotell och restauranger och det ar fullt med charterturister har. det ar varre an goa. men stranden ar valdigt fin, den ar ganska liten och ligger nedanfor klippor. vi stannar kanske tva, tre dagar till sen aker vi till ett naturreservat och hoppas fa se lite vilda djur.

4 Responses to varkala